Pojdi na vsebino

Neka nova jutra

Večkrat, ko se pogovarjam, s kakšnimi “kaveljci in koreninami” v moji družbi, opazim, kako je za njih normalno, vstajati okrog šeste ure zjutraj. Baje, ko prideš malce v leta, jutranje vstajanje, ne povzroča kakšnih velikih problemov. Če bi se oziral na to, potem sem še vedno hudičevo mlad. Jutro, vsaj v tisti začetni fazi, ko se zavedaš, da bo treba iz postelje, je zame še vedno ena od najtežavnejših nalog celega dneva. Torej se tisti trenutek potolažim s tem, da sem očitno še zelo mlad.

Da pa ta, moja teorija, ne postane samoumevna, zadnje čase lepo skrbi mala Hana. Z našo imava sklenjen tihi dogovor, da so jutra, pred mojim odhodom v službo, hkrati rezervirana tudi za jutranje druženje fotra in hčerke. Tako zadnje čase redno vstajam nekje med šesto in pol sedmo uro zjutraj, ko se muca odloči, da ima dosti svoje posteljice. Na to, opozarja na različne načine. V zadnjih dneh, ji je najljubše, močno stresanje ogrodja posteljice. Ropot, ki ga s tem povzroča, ji je očitno tako pri srcu, da pozabi celo na jok, ki je do sedaj pomenil: “Takoj mi dajte sveže pleničke in cucelj!!” Sledi ustaljena procedura omenjenega previjanja in hranjenja, nato pa po novem, nastopijo novi problemi. Muca, je ugotovila, da je poleg kotalenja, možno gibanje tudi naprej in nazaj. Predvsem je tukaj poudarek na gibanje naprej, ki je še najbolj podobno plazenju ranjencev na Sutjeski, le da naša tamala, to počne z veliko več energije. Na ta način, je v nevarnosti vsak predmet, ki se nahaja na tleh v kateremkoli delu dnevne sobe. In to niso plišaste igrače, krogci in ostala njena lastnina, temveč knjige na najnižji polici, rože, kabli, še najbolj pa ji je pri srcu polica pod televizijo, kjer se nahajajo komponente za dvd in radio.Vse skupaj je ravno na idealni višini. Seveda nehote, ali pač, kot za stavo, prvo preveri gumb za glasnost. Trenutek nepozornosti, botruje jutranji budnici. Ravno včeraj, je tako Pečo, celi bajti in verjetno še sosedom, povedal kakšno je trenutno jutranje stanje na cesti! Hitova budilka, v pravem pomenu besede! Donko, hvala za zvočnike! Res so glasni!

Stvar, ki jo Hani moram razložiti: Če že mora strgati kakšno revijo ali časopis, naj to ne bo sveži jutranji Dnevnik, takoj, ko ga prinesem iz nabiralnika!

Stvar, ki je Hani ne bom znal razložiti: Kako so vsi, od Jankoviča, preko Bavčarja do Šrota, obogateli na pošten način.

 • Share/Bookmark

3 Komentarjev

 1. Maxina je napisal:

  Hvala bogu, da nism tvoja soseda!

  16.05.2008 ob 09:50 | Permalink
 2. šušišuši je napisal:

  ah hana, je še pozna, nekateri praj vstajamo! ;)

  Tisti gumb za glasnost se je dobro spomnila…fotr vsaj malo k sebi pride :D

  Z veseljem sprejmem kak nasvet od onih treh poštenjakov.

  16.05.2008 ob 12:00 | Permalink
 3. Black Betty je napisal:

  Aha, kle si zdaj. Oh, I’m so fast :D

  Jutranje ustajanje.. če ne dobim svojih 10 in nekaj ur spanja… so zelo naporna. Vsekakor to vsebuje vsaj 30 minut vstajanja, 15 minut pitja kakšne opojne budilne tekočine, ki vsebuje vsaj nekaj kar se konča na “ein”.

  In imam to srečo, da so pod mano študentje, ki praviloma vstajajo šele opoldne. Jej. :D

  18.05.2008 ob 09:08 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !