Pojdi na vsebino

Morje, policaji in korenčkova kašica

Tistim, ki se to sezono še niste kopali v morju, vam Hana sporoča, da je voda še prehladna! Še bolj točno: daleč od prijetne temperature, ki jo vsak večer pričaka v domači banji. Ko je “naša” poiskušala Hano vsaj malenkost namočiti v vodo, je ob dotiku z morjem, strumno dvignila noge, da bi še Pegana postalo sram! “Iztegnjene špičke povsem ob obrazu” Foter – torej jaz, se tokrat s Hano nisem pretirano ukvarjal. Preveč, sem imel dela s samim seboj. Bolečine v križu so še vedno prisotne in temu primerno je bilo tudi moje gibanje. Pot v vodo in iz vode, je trajala tako dolgo, da sem se v celem dnevu uspel namočiti le enkrat. Jebenti! Vmes sem zamudil dve malici in še kosilo! Le en teden je še časa, da se mi pozdravi križ in da morje dobi temperaturo, ob klateri Hana, ne bo izvajala akrobacij. Gremo namreč na dopust.

Pot? Proti Istri, je šlo tekoče, saj smo krenili že “sredi noči”! Ob pol osmih zjutraj, smo bili že na izvozu Vrhnika! Pot nazaj, pa je bila že bolj delikatna! Po Hrvaški lepo tekoče, na meji s Slovenijo pa prva kolona. Ne! Ne zaradi Hrvatov, temveč zaradi majhne, ponosne nove članice EU! Medtem, ko je hrvaški policaj veselo mahal, naj čim prej zapustimo njihovo državo, so naši policaji vsem nam, dali vedeti, da so pomembni. Pregled potnih listov oziroma vozil jih sploh ni zanimal! Enostavno se zajebavajo. V koloni pred našim avtom, sta se nahajali dve “bejbi” v Peugeotu 206. Ko sta bili na vrsti za prečkanje meje, se je med njima in našim vrlim policajem, razvila očitno prijetna debata, začinjena s smehom in spogledovanji. Vse skupaj je trajalo kakšne tri – štiri minute. Ves ta čas, smo vsi mi debili, lepo čakali, da pridemo na vrsto. Ko pa smo končno bili na vrsti, smo počakali še kakšno minuto, saj je policaj imel še nujen razgovor s carinikom! O vremenu! Ne! Potnih listov ni gledal niti tistim bejbam pred nami, niti naših. A vseeno smo za ves postopek, porabili skoraj deset minut. Sedaj vsaj vem, zakaj takšne kolone.

Edini, ki ga to cijazenje v koloni ni prav nič motilo, je bila seveda Hana! Po prvi rundi spanja od Lanterne do meje, ji je naša ponudila eno od tistih superduper kašic. Do polovice lončka je še šlo, nato pa “surprajz”! Hana ima že nekaj dni, novo foro! Nekakšno oponašanje motorja, ki sicer zveni prav simpatično! Tokrat, pa je to foro, uporabila v trenutku, ko je imela polna usta tega zmešanega sadja. Iz svojega vratu, sem si banane in korenček že spral pod tušem, iz sedežev, vrat in stropa avtomobila, pa bodo to storili danes v avtopralnici…….

Stvar, ki jo Hani moram razložiti: Fotoaparat ni zdržal! Z naslednjim upam, da bo bolj nežna.

Stvar, ki jo Hani ne bom znal razložiti: Kdo sploh, razen tekme, gleda nogometni studio na TV3!?

 • Share/Bookmark

8 Komentarjev

 1. mayozimayozi je napisal:

  nogometni klub je smehca, ko začne tist ata analizo in tiste svoje puščice risat. :)

  23.06.2008 ob 10:38 | Permalink
 2. kofikofi je napisal:

  ja ja….voditelji so pa sploh cvetke!

  23.06.2008 ob 15:53 | Permalink
 3. šušišuši je napisal:

  no ja, tista kašica me je pripravila do smeha … ampak sem imela sladoled v ustih! Ja, že čistim tipkovnico.

  Vaše dete je pa tehnični tip, ni kaj. Kabli, fotoaparat …

  23.06.2008 ob 17:25 | Permalink
 4. 1danica1danica je napisal:

  Tvoji zapisi so mi strašno simpatični. A lahko samo nekaj? (kot da bom počakala, da boš rekel JA ali NE :lol: )

  Daj, prosim, napiši naslednjič (in naprej) “Stvar, ki jE Hani ne bom znal razložiti:”

  Pismo, sem težka, ej! Ampak kaj, ko je pa to nekaj, kar napišeš zmeraj – in zmeraj narobe…

  Haninih for bo pa še veliko. Zdaj je v obdobju, ko te zna vsak dan presenetiti z nečim novim. UŽIVAJ!

  28.06.2008 ob 10:37 | Permalink
 5. kofikofi je napisal:

  Danica seveda bom upošteval tvojo pripombo! Upam pa, da se sedaj ne boš lotila še ostalih slovničnih napak, saj bo dela preveč! ;) So že mnogi poiskušali in kmalu obupali.. Lp

  28.06.2008 ob 13:21 | Permalink
 6. 1danica1danica je napisal:

  Oprosti, res. Ne bom. Ta je prav bodla ven. In nisem se takoj zpičila vanjo – sem se raje že psrkrat zadržala, potem pa… hja – ne morem iz svoje kože. In morda bo to še ena stvar, ki jo boš Hani zlahka nekoč razložil. :wink:

  28.06.2008 ob 13:37 | Permalink
 7. 1danica1danica je napisal:

  ups – zapičila … in parkrat… sori :)

  28.06.2008 ob 13:38 | Permalink
 8. makymaky je napisal:

  ufff vem kako je tole brnenje s polnimi usti… se pri nas isto dogaja…

  5.07.2008 ob 22:41 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !